< VISSZA

Spanyol Filmhét: Az író

El Autor
spanyol dráma, 112 perc, 2017
spanyol nyelven, magyar felirattal

Időpontok:

Rendező: Manuel Martín Cuenca

szereplők: Javier Gutiérrez, María León, Antonio de la Torre, Adriana Paz, író: Manuel Martín Cuenca, Alejandro Hernández, zene: José Luis Perales, Pablo Perales Carrasco, operatőr: Pau Esteve, vágó: Ángel Hernández Zoido

Álvaro elválik feleségétől, a sikeres bestseller írótól, Amandától, és elhatározza, hogy megvalósítja saját álmát: ír egy nagyszerű regényt. Tehetség és képzelőerő híján azonban nem képes rá... Írástanára útmutatását követve a regény alappilléreit kutatja, mígnem egy nap felfedezi, hogy a fikció a valóságon keresztül írható le. Álvaro manipulálni kezdi szomszédait és barátait, hogy megalkossa saját történetét, egy valós történetet, amely túlmutat a fikción. Az alkotás a legjobb női mellékszereplő és férfi főszereplő Goya-díját is elnyerte.

Álvaro se separa de su mujer, Amanda, una exultante escritora de best-sellers, y decide afrontar su sueño: escribir una gran novela. Pero es incapaz; no tiene talento ni imaginación... Guiado por su profesor de escritura, indaga en los pilares de la novela, hasta que un día descubre que la ficción se escribe con la realidad. Álvaro comienza a manipular a sus vecinos y amistades para crear una historia, una historia real que supera a la ficción. La película ganó el Goya al mejor actor protagonista y a la mejor actriz de reparto.

Tovább a Spanyol Filmhét 2018 teljes programjához!

Díjak: Goya-díj: legjobb férfi főszereplő, legjobb női mellékszepelő

Hírlevél feliratkozás

Az Uránia heti moziműsora

 

Függetlenül - Lengyel Történelmi Filmsorozat

 

 

Exhibition On Screen 2018-2019

 

Metropolitan Opera HD Live 2018-2019

 

NT Live 2018-2019

Bolsoj Balett 2018/2019

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Nyitva tartás:
10:30 – 21:15
avagy az utolsó előadás végéig
Pénztárnyitás:
az első előadás előtt 30 perccel
Emeleti kávézó: 10:30 – 21:00

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
adatvédelmi nyilatkozat