Eucharisztia
Dráma

2021

Szereplők Veress Albert, Ritziu-Ilka Krisztina, Sarbó Kata, Pap Tibor, Domján Kata, Gál Panna
Rendező Poór István
Premier 2024. február 15.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott. (12)
Időtartam 1 óra 41 perc

A szereplők Jézus életének tanúi, János, Mária és Magdolna, akik együtt élve, beszélgetve feltárják az evangéliumi eseményeket. Mintha csak együtt lennénk velük, beszélgetve, megidézve Jézus alakját és a történteket.
A film a mai embert szeretné megszólítani a szereplők karizmájával, elsősorban Jézus személyes mágikus hatásával, bölcsességével és a belőle áradó szeretettel. Mindezt közérthető formában, mai nyelven kissé leegyszerűsítve, de a szellemi tudást átadva.
Több jelenet Magdolna és Jézus kapcsolatáról, találkozásairól szól. A látottak révén mindkettőjükhöz közelebb kerülünk, megismerve személyiségüket, a tanítást. Egy másik jelenet az emmauszi úton történteket mutatja be, amikor két tanítvány a feltámadt Jézussal találkozik, s azok felismervén kérlelik: Maradj velünk... Jézus eltűnik, hangja messziről hallatszik: Veletek maradok mindörökké...
A film műfaja dráma, középpontjában az eucharisztia megértése áll - a kenyérszaporítás, borszaporítás és Jézus utolsó vacsorán mondott beszédének megértése -, kifejtve, hogy a bor és a kenyér magunkhoz vétele miért valóban Jézus testének, valóságának velünk való egyesülése. A film a Golgota és az eucharisztia mai mondanivalójának megértetésével nagy hiányt pótol jelenlegi anyagias világunkban.
Előtanulmánya a rendező előző munkája, a 2019-ben készült, Erdélyben és erdélyi színészekkel forgatott "A funtineli boszorkány" című díjnyertes játékfilm volt.

Hamarosan

A film még nem található meg a műsoron.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.